W hurtowni Agro-Top zapewniamy różnorodny asortyment, w którym czekają wyselekcjonowane artykuły spożywcze. Jednym z naszych flagowych produktów jest wyśmienity smalec z kaczki, który znajduje szerokie zastosowanie w polskiej sztuce kulinarnej i nie tylko. Jest on coraz częściej wykorzystywany jako alternatywa dla olejów roślinnych, zwłaszcza do smażenia oraz pieczenia wykwintnych potraw. Z tego powodu polecamy zakup tego tłuszczu zwierzęcego do sklepu, a także lokalu gastronomicznego.
Największą zaletą prezentowanego tutaj smalcu jest wyjątkowy, lecz subtelny smak i aromat, który częściowo przenika do przygotowywanych na jego bazie potraw, nadając im unikalny charakter. Charakteryzuje się też delikatną, miękką konsystencją, przez co stosowany jest zarówno w stałej, jak i płynnej formie. Przede wszystkim jednak tłuszcz z kaczki ma wysoki punkt dymienia, dlatego można go z powodzeniem wykorzystać do intensywnego smażenia mięs i innych produktów spożywczych wymagających szybkiej obróbki cieplnej.