Smalec Wyborowy
Kostka 200g, 250g, 500gDoskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z sadła, słoniny oraz tłuszczu drobnego.
Przeznaczony do spożycia w formie nie przetworzonej oraz do smażenia, gotowania i duszenia. Charakteryzuje się naturalnym zapachem i smakiem oraz znakomitymi parametrami fizyko-chemicznymi.
Oprócz tradycyjnego przygotowywania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.
Wyborny smalec wieprzowy do smażenia
Ten niezbędny dodatek do wielu dań tradycyjnej kuchni polskiej stanowi świetną alternatywę dla klasycznych olejów roślinnych. Przede wszystkim wyróżnia się on wysoką temperaturą dymienia, przez co powszechnie stosowany jest do smażenia, a także długiego gotowania składników bez utraty ich właściwości. Smalec wieprzowy ma też wyborny, charakterystyczny smak o dużej głębi, który jest odczuwalny również w gotowym daniu. Dodatkowo tłuszcz ten ma dobrą konsystencję ułatwiającą rozsmarowywanie i dzielenie na porcje.
Wyśmienite właściwości smalcu wieprzowego sprawiają, że warto zacząć go stosować w kuchni hotelowej, restauracji, czy stołówce. Idealny do smażenia, mięs, a także frytek czy nawet słodkich pączków jest niezbędnym dodatkiem w codziennej pracy każdego kucharza. Wyróżnia go prosty, pozbawiony zbędnych dodatków skład i wszechstronne zastosowanie. Dodatkowo tłuszcz ten jest również konkurencyjny cenowo, zwłaszcza zamówiony w naszej hurtowni!
Pobierz kartę produktu