Smalec wieprzowy

Doskonałej jakości tłuszcz spożywczy pochodzenia zwierzęcego, otrzymany przez tradycyjne wytopienie z sadła, słoniny oraz tłuszczu drobnego.
Przeznaczony do spożycia w formie nie przetworzonej oraz do smażenia, gotowania i duszenia. Charakteryzuje się naturalnym zapachem i smakiem oraz znakomitymi parametrami fizyko-chemicznymi.  
Oprócz tradycyjnego przygotowywania potraw smalec wieprzowy idealnie sprawdza się jako składnik ciast kruchych, ciast z nadzieniem  mięsnym jak również do smażenia pączków i faworków.
Data przydatności:
- produkt schłodzony 10 miesięcy od daty produkcji
- produkt mrożony 20 miesięcy od daty produkcji
Produkt do uniwersalnego zastosowania w gastronomii, cukiernictwie i piekarnictwie. Nasz smalec oferujemy w kostce 200 i 250 gram. Dodatkowo oferujemy smalec w formie bloku 10 kg, 12,5 kg, 20 kg, schłodzony i mrożony.

Galeria