Smalec kaczy

Smalec kaczy to produkt szczególnie ceniony przez restauratorów oraz szefów kuchni. Ze względu na wysoki punkt dymienia i odporność na działanie wysokich temperatur, może być używany do smażenia i pieczenia. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przygotowanych na nim potraw.
Nasz produkt powstaje wyłącznie z tłuszczu polskiej kaczki owsianej, która ma dostęp do wolnego wybiegu na świeżym powietrzu. Może być przechowywany nie tylko w formie świeżej lecz również mrożonej.
Wyróżnia się  jedwabistą teksturą oraz subtelnym kremowym kolorem. Smalec kaczy ma subtelny, aksamitny smak, wydobywający z potraw najlepsze cechy dodając im głębi i wyjątkowości. Najwięcej walorów smakowych ujawnia podczas pieczenia ziemniaków, smażenia potraw jajecznych, przygotowaniu produktów drobiowych oraz  jako dodatek do zup. Jest także doskonałą bazą w przygotowaniu ryb i owoców morza oraz  niezastąpionym dodatkiem do pasztetów.

Smalec kaczy oferujemy w formie schłodzonej -2°C +4°C oraz mrożonej -18°C.
Data przydatności:
- produkt schłodzony 12 miesięcy od daty produkcji
- produkt mrożony 24 miesiące od daty produkcji
W sieciach handlowych występuje w plastikowym kubeczku 200 g (możliwość dostosowania opakowania pod markę własną). Dla gastronomii oraz producentów żywności oferujemy bloki 10 kg, 12,5 kg oraz wiaderka 3 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg.

Galeria